Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Pro muže: Proč ženy tolik mluví?

20.06.2018
Počet shlédnutí: 9302

Dnes se budeme věnovat dalšímu důležitému rozdílu mezi muži a ženami, který vám nejspíš dává nejvíce zabrat: ženy neustále mluví. Dozvíte se, proč tomu tak je a hlavně: jak to máte přežít.


Ženy jsou mnohem komunikativnější než muži. Zatímco řeč u mužů slouží k přenosu informací, ženy ji používají k upevňování vztahů. To bylo jejich úkolem již od pravěku. Muži šli na lov a trávili celé hodiny mlčky v divočině. Ženy trávily tento čas mezi sebou, komunikovaly a zakládaly přátelství. Když se večer muži vrátili z lovu, hleděli spolu mlčky do ohně. A ženy? Ty využily volnou chvilku, aby si dovyprávěly to, co si během dne nestihly povědět...


Ženy jsou všeobecně jazykově mnohem zdatnější než muži. Již u malých dětí lze pozorovat, že holky začínají mluvit rychleji a jejich věty jsou komplexnější. Tento rozdíl mezi kluky a holkami pak ještě zesílí ve škole, kde se postupně jasně vytváří tábor matiky a fyziky (kluci) a češtiny a jazyků (holky).


Dalším faktem je, že se ženy mnohem více zabývají vlastním emocionálním světem a jsou tím pádem schopny i všechny tyto pro muže zdánlivě nepochopitelné vnitřní pochody precizně popsat. Kromě toho ženy často 'myslí nahlas'. To se projevuje jako povídání o věcech, které se ještě musí vyřídit nebo oblíbená disciplína: povídání o problémech. Obojí jsou věci, které s vámi nemají co dočinění. Když to vynásobíme schopností žen mluvit o více tématech najednou a ve velmi komplexních větách.. no kdo se v tom má vyznat.


Jak na to všechno máte reagovat? Stačí jednoduše naslouchat. Máte dávat rady? Ne. Žena nepovídá, protože od vás chce radu. Žena povídá, protože jí to pomáhá uklidnit se a analyzovat situaci. To jí zase pomáhá najít řešení. Když vy potřebujete něco vyřešit, přemýšlíte nad tím než dojdete k řešení. Ženy řeší problémy mluvením. To, co u vás probíhá v hlavě, probíhá u žen verbálně.


Přitom není nutné, abyste na to nějak reagoval nebo se pokoušel řešit její problémy. Je to něco jako psychoterapie: ona povídá, vy nasloucháte a díky tomu se ona jednak uklidní a jednak ji napadne řešení. Navíc tím, že nasloucháte a nepokoušíte se nic řešit, dáváte partnerce pocit, že je důležitá a že ji máte rádi. Takže nemusíte nic říkat, ani nad ničím přemýšlet a ona vám ještě bude vděčná za to, že nasloucháte a bude vás považovat za toho nejskvělejšího partnera pod sluncem.  Nezní to jednoduše?


Musíte si všechno, co žena říká, pamatovat? Ne. Nemusíte si pamatovat, jak se jmenuje přítel pracovní kolegyně její sestry nebo jakou barvu měla ta halenka, která byla v tom butiku na rohu ve středu vyprodaná. Doporučujeme však pamatovat si data narozenin a oslav, které máte společně absolvovat, dále domácí práce, u kterých vaše milovaná očekává, že je vyřídíte.


Pokud chcete nasbírat pár bonusových bodů, pamatujte si i věči, které se partnerce líbí (a vzpomeňte si na tyto věci až bude mít narozeniny či svátek:) Buďte však v klidu: toto všechno netvoří ani čtvrtinu toho, o čem ženy mluví.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
25%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)