Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Jaký by měl být váš ideální partner?

19.06.2018
Počet shlédnutí: 4426

Jaký by měl být váš ideální partner? Toto je asi jedna z nejčastějších otázek, se kterou se setkáváte, pokud hledáte partnera. Nachází se na většině seznamek, lidé, se kterými se bavíte o partnerství, se vás na to ptají, potenciální partneři se vás na to ptají a pokud se někdy zamýšlíte sami nad sebou, ptáte se na to taky.


Zamyslete se nad tím a řekněte mi, jaký by měl být váš ideální partner. Pokud jste nad tím nikdy nepřemýšleli, jen do toho, já tady zatím počkám. Napište si to na kus papíru, do poznámkového bloku v počítači či v mobilu. Zkuste opravdu popřemýšlet.


Takže: Jaký by měl být váš ideální partner? Muž či žena vašich snů. Tohle je jedna z nejdůležitějších otázek. Kdybyste si mohli uplést partnera svých snů, jaký by byl?

Hotovo? Fajn.


Co jste napsali? Máte seznam vlastností? Máte napsané, jak by měl vypadat?

Nejčastější odpovědí na tuto otázku je něco ve smyslu věrná či věrný, tolerantní, musí dobře vypadat, inteligentní. Tyto vlastnosti jsou uváděny i ve většině seznamovacích inzerátů. Je to i vaše odpověď? Pokud ano, zamyslete se prosím ještě jednou.

Opravdu jsou toto rozhodující vlastnosti? Opravdu vám jde o to, aby váš partner toto splňoval? Aby byl věrný, inteligentní, dobře vypadající, tolerantní, miloval vás? Pokud ještě pořád říkáte, že ano, žijete ve špatné představě a možná jste už dokonce přehlédli několik lidí, se kterými by to dobře klapalo.

Dovolte mi vyvést vás z omylu. Je velmi důležité vědět, koho hledáte. Pokud nevíte, koho hledáte, neberete to se seznamováním dost vážně nebo na to jdete ze špatné strany a plýtváte potenciálem.


Takže po kom vlastně toužíte? Jaký je ideální partner?

Ve skutečnosti netoužíte po člověku, který splňuje výčet vlastností. Spoustu výše uvedených věcí nejde na první pohled rozeznat nebo jsou tak závislé na situaci, že se jimi nelze řídit. Například inteligence. Jakou inteligenci máte na mysli? Má mít vystudováno? A co přesně? Spíše doktorát z chemie nebo hudební konzervatoř? Počítá se konzervatoř vůbec? Takový herec, je inteligentní? Nebo informatik? A když nemá vystudováno? Je vztah vyloučen?


Nebo věrnost. Drtivá většina inzerátů obsahuje kritérium věrnost. Co tím přesně myslí? Je myšleno, že dotyčný ještě nikdy nikoho nepodvedl? Nebo nevěru má všeobecně odsuzovat? Nebo se má už během čtení inzerátu dopředu zavázat
k věrnosti? Nebo je myšlená všeobecná zavázanost k partnerovi ať se děje co se děje: A pokud ano, jak přesně to lze poznat? A kde přesně začíná a končí věrnost?


Podívejte se na svou definici ideálního partnera ještě jednou. Máte tam nějakou z těchto vlastností nebo podobnou? A je to skutečně pravda? Je vyloučeno, že byste se zamiloval či zamilovala do někoho, kdo nějaký z těch bodů nesplňuje? A jsou tyto body opravdu smysluplné?


Řeknu vám tajemství: Pro začátek vám je úplně jedno, zdali je dotyčný či dotyčná inteligentní a věrná či věrný. A ať tomu věříte nebo ne, dokonce i na vzhledu záleží o porci méně, než si myslíte. Zamilovanost a láska nevzniká
z toho, že někdo splňuje určitá kritéria. Jde o pocit, který máte v přítomnosti toho druhého. Je to o fascinaci, přitažlivosti a chemii. O pocitu, který vám někdo dává.


Pokud máte pocit, že vás někdo považuje za atraktivního skvělého člověka, že vás někdo bere tak, jak jste, že zbožňuje každou vaší vlastnost a vnímá vás jako hodnotného člověka, se kterým se vyplatí být a o kterého se vyplatí bojovat. To je ten moment, kdy se zamilujete. A pokud se s někým cítíte dobře, uvolněně a pociťujete hlubokou důvěru, to jsou pocity, které tuto zamilovanost či lásku udržují.


Znamená to, že výčty vlastností jsou při výběru partnera k nepoužití? Pouze částečně. Je důležité vědět, jaký typ člověka se k vám hodí, protože podobné typy lidí mají z dlouhodobého hlediska větší šanci na harmonické soužití. Jde zde však méně o výše uvedené vlastnosti a více o zvyky a preference. Jako introvert si budete více rozumět s introvertem než s extrovertem, jako velmi sportovní člověk budete potřebovat někoho, kdo je rovněž sportovní nebo je ochotný se sportovním stát. Jako milovník dobrých restaurací a kvalitního vína budete potřebovat někoho, kdo bude mít chuť vaši vášeň sdílet nebo přinejmenším s láskou tolerovat. Tyto vlastnosti jsou však k samotnému vzniku hluboké sympatie vedlejší. Hluboké sympatie k člověku odlišnému od nás dokonce zvyšují míru tolerance vůči rozdílům a chybám toho druhého.


Toto všechno vám říkám, abyste se nevydávali na špatnou cestu. Abyste si uvědomili, co vlastně hledáte a dali šanci i lidem, kteří na první pohled nevypadají jako váš ideál. Abyste dali na intuici a nepřemýšleli tolik a abyste hledání partnera příliš neracionalizovali. Máte totiž kolem sebe spoustu báječných lidí, kteří si stejně jako vy přejí milujícího partnera a se kterými by to mohlo fungovat, pokud budete chtít.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
27%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)