Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Nezávazný vztah

21.06.2018
Počet shlédnutí: 7246

Nezávazné seznámení

Pojem nezávazné seznámení nese pro spoustu žen i mužů tak trochu negativní nádech. Je často spojován s lidmi, kterým jde 'jenom o sex' a považován za méněcenný opak vážného vztahu.


Možná jste už slyšeli výrok 'momentálně nehledám nic vážného' či 'nechci se vázat'. Co to ale vlastně znamená? Hledá dotyčný pouze tělesné potěšení nebo to znamená, že si vás pouze nehodlá vzít? Komunikace je skvělá věc, proto je nejlepší se protějšku přímo zeptat. Tady však krátký náčrt, abyste věděli, na co se připravit:

 

Nehodlám se vázat

Žijeme v době nekonečných možností. Být sólo již dávno neznamená být zcela odříznut od okolního světa či mít nižší hodnotu, než lidé s partnerem. Máme spoustu možností trávení volného času, hodně přátel a možností s nimi něco podnikat a kariéru, ve které lze šplhat výše a výše. Máme možnost žít zcela nezávisle.


Jak se můžete dočíst v našem článku ´Jste skutečně připraveni na vztah?´, je každý vztah spojen s určitou dávkou zodpovědnosti vůči partnerovi a vyžaduje po nás určitý čas, prostor a pozornost. Spousta lidí si je vědoma toho, že momentálně prostor pro vážné seznámení nemá. Přesto mají základní potřeby jako sexualitu, emocionální blízkost a něco romantiky.


Řešení? Nezávazný vztah.

Ten může naoko fungovat velmi podobně jako vážný vztah, s tím rozdílem, že se partneři nesnaží se navzájem integrovat do života toho druhého. Každý si ponechá vlastní přátele, vlastní rodinu a vlastní koníčky a jednou za čas se sejdou a něco podniknou.


Oba partneři mají možnost otevřený vztah kdykoli ukončit. Nezávazný vztah může v podstatě fungovat jako 'přátelství s výhodami'. Asi by vás nikdy nenapadlo dělat kamarádovi scénu za to, že se týden neozval. Stejně tak byste po něm 24 hodin denně nechtěli vědět, kdy, kde a co přesně dělá.


Pojem nezávazný vztah sám o sobě nevypovídá nic o věrnosti.

Jsou partneři, kteří i ve volnějším vztahu vycházejí z věrnosti, a jiní, kteří si nechávají otevřenou možnost stýkat se i s jinými muži či ženami. Toto už je věc domluvy.


Na tom, preferovat nezávazný vztah před vztahem na celý život, není nic špatného.

Je to vědomé, vcelku zodpovědné rozhodnutí, které vychází z životní situace dotyčného. Stejně jako u vážného vztahu zde platí, že když se najdou dva lidé se stejným postojem, může být život zase o něco zajímavější.


A nikde není řečeno, že nezávazný vztah časem nepřejde do vztahu závazného. Jak na úspěšný vztah, si můžete přečíst v tomto e-booku.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
7%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)