Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Zapomeňte na tíhu ze starých vztahů

21.06.2018
Počet shlédnutí: 3466

Najít toho pravého partnera na celý život pro většinu lidí není jednoduché. Začíná to první láskou, o které jsme přesvědčeni, že bude trvat věčně a tak se vodíme za ruce, získáváme první sexuální zkušenosti a hádáme se s každým, kdo si troufá tvrdit, že první vztah nikdy nevydrží.


Po prvním rozchodu a zlomeném srdci následuje druhý, třetí, čtvrtý... až x-tý vztah a někde po cestě potkáme někoho, s kým chceme opravdu a vážně zůstat a kdo chce opravdu a vážně zůstat s námi.


Všeobecně na tom není nic špatného. Kdyby nám to celé nekazily naše bolístky, špatné zkušenosti, strachy a komplexy, které behěm těchto 'milostných procesů' vznikají. Tato témata pak často přenášíme na nového partnera a místo toho, abychom jej vnímali tak jak je a poznávali, co je za osobnost, přenášíme na něj očekávání a strachy, které v nás vznikly během starého vztahu.


Náš život, naše zkušenosti a přesvědčení formují naši osobnost. Podle věku, charakteru a sebevědomí reagujeme na nového partnera různě.


Na každý druh chování existuje v podstatě tisíc možných reakcí. Pokud si s novým partnerem povídáte o tom, jaký byl jeho den a mezi řečí padne, že byl na obědě s kolegyní, můžete to vidět negativně, neutrálně i pozitivně. Například byste si mohli říct něco jako 'fajn, že mi to říká, to znamená, že nemá tajnosti a je otevřený,' nebo 'tento muž je společenský a má v práci známé, to je dobrým znamením.'


Taky to můžete vzít jako fakt a vůbec se tím nezabývat. Kdyby vám partner řekl, že byl v poledne na poště, asi by to ve vás rovněž nevyvolalo žádné pocity. Nebo můžete rovnou myslet na to, že je kolegyně jistě atraktivní a že vám partnera zcela jistě brzo přebere.


Pokud vás vaše nová partnerka dnes večer nechce vidět, mohli byste si říct něco jako 'fajn, že má vlastní život a hlídá si svůj prostor,' nebo 'jsem pro ni natolik důležitý, že se se mnou chce sejít jenom když se na to opravdu cítí, aby se na mne mohla plně koncentrovat, to se mi líbí'.


Taky to můžete vnímat jako zcela neutrální fakt a dále se tím nezabývat. Kdyby vám partnerka řekla, že zrovna věší prádlo, asi by vás to taky nijak nevzalo. Nebo si můžete v hlavě vymalovat, jak je zcela jistě venku s někým jiným a lepším než vy nebo jak vás asi přestala mít ráda.


Namítáte, že by byla lež, namlouvat si něco, co není pravda? Odkud však víte, co je pravda? Partnerovi do hlavy nevidíte a tak vlastně nikdy nevíte, proč zrovna říká to, co říká. Nikdy se nedozvíte, na co přesně při tom obědě myslel či co se přesně dělo, že vás nechtěla vidět.


Možná to byl projekt, který bylo nutné probrat nebo se mu prostě nechtělo jíst samotnému a možná po kolegyni opravdu jede. Možná se jí nechtělo holit si nohy nebo prostě potřebovala čas pro sebe a možná se její zájem o vás opravdu snížil. Přiznejte si však jedno: ve většině případů budete spíše malovat čerta na zeď, než se pokusit vidět to celé neutrálně. A ve většině případů k tomu řeknete něco jako 'ano, ale můj poslední přítel...' nebo 'jasně, ale má ex tehdy ...'.


Prozradím vám tajemství: váš nový partner není váš ex a váš nový vztah není vašim starým vztahem. Strach, obavy, starosti a staré jizvy váš nový vztah spíše zatíží, než mu pomohou. Proč vycházet z toho, že vám nový partner něco zatajuje nebo že o vás už nemá zájem? Proč se obávat, že je vaše nová známost v ohrožení? Proč se nezkusit na tohoto nového člověka dívat novýma očima a poznávat ho bez závaží z předchozích vztahů?


Zkuste se odprostit od starých zklamání a otevřít se novému štestí. Zkuste vždy předpokládat, že to, co váš partner dělá, je myšleno dobře a že vás má rád či ráda stejně tak jako vy jeho či ji. Budete se sami cítit lépe a váš partner se bude rovněž cítít přijat a respektován takový, jaký je.


Až se příště uvidíte se svým novým partnerem či partnerkou, zkuste si předsevzít naslouchat mu zcela bez úsudku nebo suďte pozitivně. Zkuste se méně koncentrovat na to, co běží ve vaší hlavě a koncentrujte se víc na partnera a na daný okamžik. Uvidíte, že vám to oběma prospěje.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
0%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)