Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Jak zvýšit svou bezpečnost při seznamování

19.06.2018
Počet shlédnutí: 6823

Dnes bych si s vámi ráda povídala o bezpečnosti na internetu, resp.o bezpečnosti při internetovém seznamování.

Inspirovalo mě k tomu video, ve kterém odborníci mluví o internetovém seznamování a jeho výhodách a nevýhodách. Těžiště se z výhod a nevýhod však velmi rychle přesunulo k internetové kriminalitě, pedofilii, až k názorně popsanému a ilustračními záběry podloženému případu ženy, která byla na první schůzce znásilněna.


To se mne dotklo ze dvou důvodů: Ve videu nebylo zmíněno, že tyto případy jsou výjimkou a ne pravidlem. Taky nebylo zdůrazněno, že zmíněná žena se s dotyčným v rámci první schůzky setkala na čerpací stanici a nastoupila k němu do auta, což bylo velmi lehkomyslné.


Malým uklidněním mi byl komentář od vypravěče této historky, který se sám na internetu seznámil, měl i spoustu dobrých zkušeností a nabádal k internetovému seznamování.


Ano, na internetu se může stát ledacos. Ty nejlehčí případy začínají u lidí, kteří jsou v realitě o tisíc procent nudnější nebo divnější, než na internetu, přes lidi, kteří si jednoduše vymýšleli, až po opravdové kriminální případy. Poslední bod jsou výjimky a naštěstí existují jednoduché způsoby, jak se jim vyhnout.


Tento článek je pro muže i pro ženy. Obě pohlaví mi ale asi dají za pravdu, že pokud je člověk žena, není opatrnosti nikdy dost. Takže dámy: pozorně čtěte a dodržujte a pánové: prosím nezlobte se na dámy, které jsou trochu skeptické a malinko si vás prověřují. Pokud od nějaké dámy nedostanete hned telefonní číslo nebo se s vámi nechce hned sejít, neznamená to, že vás má za kriminálníka. Spíše to znamená, že máte co do činění se zodpovědnou sebevědomou osobností, která si hlídá své soukromí.


1. Neopouštějte seznamku.

Tohle si spousta lidí neuvědomuje, ale seznamka je portál, který vám poskytuje plnou ochranu. Váš protějšek má jenom ty informace o vaší osobě, které mu sami dáte a ke zbytku se nedostane. To se o profilech na Facebooku, Twitteru, o telefonních číslech a mailových adresách nedá říct. Proto si pište přes seznamku, vyměňujte si fotky přes seznamku a s poskytnutím telefonního čísla či jiných dat si dejte na čas. Já osobně dávám telefonní číslo až úplně těsně před setkáním, například večer před tím při chatování nebo psaní a jen pro naprostou jistotu, kdyby se něco stalo. Pokud se ze mě někdo snaží vymámit číslo, mail či cokoli jiného dříve, je po zábavě. Jsou jenom dva typy lidí, kteří chtějí vaše číslo či kontakt na Facebook po dvou prohozených větách: ti extrémně líní a pohodlní, kteří si nic nezasloužili, ale už chtějí kontakt a kriminálníci. Ani o jedno z toho není o co stát, proto se s takovými lidmi s klidným svědomím můžete rozloučit. Láska z toho určitě nebude.


2. Nikdy si do profilu nepište nic, co by vás mohlo identifikovat v reálném životě

Dodržet bod číslo jedna je fajn, pokud si ale jako přezdívku zvolíte své opravdové jméno nebo si tam rovnou sami dáte telefonní číslo či mail, vyjde to nastejno. Možná nemáte tolik zkušeností s internetem jako globální sítí a nevidíte nic špatného na přezdívce ‚anna_prochazkova' nebo ‚DanyNeumann', ale věřte mi: vaše opravdové jméno, vaše telefonní číslo či profil na Facebooku nemá na veřejnosti co dělat. Je udivující, kolik lidí má strach před tím, dát si na internet normální fotku, ale kolik lidí si tam dá telefonní číslo..


3. Když telefonujete, tak ze skrytého čísla

Nemám ráda telefonování a v rámci internetového seznamování v něm nevidím moc smyslu. Proč, o tom v jiném článku. Chápu ale, že pro spoustu lidí je telefonát přirozeným mezikrokem před setkáním, a proto: pokud chcete telefonovat, telefonujte. Ale s jasnými pravidly. Moje pravidla jsou: muž dá telefonní číslo ženě a žena zavolá. Ze skrytého čísla. Pokud máte více telefonů, vemte to číslo, které nepoužíváte.


4. Uchovejte si dobrou dávku skepse

Ideální lidé neexistují a každý má někde nějakou chybu či slabou stránku. Pokud narazíte na profil vysoce atraktivní ženy a z rozhovoru vyplyne, že je taky manažerkou úspěšného podniku, má vilu na Maledivách a miluje sex, zpozorněte. Stejně tak zpozorněte u bohatých atraktivních mužů, kteří milují kulturu a rádi by vás pozvali na víkend do Paříže. Šance, že se jedná o podvodníka nebo že má dotyčný nějaký jiný problém, je dost velká. Už jsem slyšela o mužích, kteří vytváří ženské ideální profily, aby si ověřili, kolik nemravných nabídek průměrná atraktivní žena dostane; o ženách, které mají o dvě stě kilo více, než na fotce a které si vytvořily opravdickou virtuální identitu, o ženách ze zahraničí, které se chtějí provdat atd. To jsou výjimky, ale je dobré vědět, že i takové profily existují a nevěřit hned všemu.


5. Nepřehánějte to s fotkami

Dvě, tři fotky stačí. Jde o to, aby vás váš protějšek viděl s úsměvem i bez a uměl si představit, jak vypadáte naživo – jaká je vaše mimika, jak se oblékáte atd. Jedna fotka je na to moc málo a může hodně zkreslovat, čtyři fotky denně jsou ale zase moc. Pokud vás někdo žádá o více a více fotek nebo vám naopak posílá příliš mnoho vlastních fotek, zbystřete. Buďto je to podvodník, někdo, kdo se chce bavit a komu nejde přímo o vás nebo někdo se silnou potřebou předvádět se. Ani jedno z toho nebude pravý partner.


6. Pozor při výměně či zadávání speciálních fotek

Pokud hledáte erotické dobrodružství na úrovni, nebudete si nic posílat, ale zajdete si s dotyčným na kafe, abyste zjistili, jestli jste si sympatičtí a pak se uvidí. Možná si před tím něco povíte o svých preferencích. Pokud vám jde o okamžité uspokojení či trochu povrchní okamžitou zábavu, možná dojde na posílání speciálních fotek. Zde platí přesný opak toho, co hlásám na profilové fotky: vyberte něco, na čem vás není poznat. Můžete hlavu pootočit a sklopit tak, aby vám nebylo vidět do obličeje, zvolit tlumené osvětlení nebo vyfotit pouze část vašeho těla. Pokud máte piercing, tetování, jizvy nebo cokoli, co by vás mohlo identifikovat, nemělo by to být na fotce vidět.


7. Nebojte se rozloučit

Je krásné psát si s někým. Je nádherné otevřít virtuální poštovní schránku a mít tam nepřečtenou zprávu od někoho zajímavého. A někdy je to tak krásné, že schválně přehlížíme signály nebo se snažíme namluvit si, že to není až tak zlé. Seznamování přes internet je cesta a na této cestě potkáte spoustu lidí, se kterými to nebude ono nebo u kterých se budete cítit zvláštně. Vždycky dejte na tento pocit a nebojte se přestat si s někým psát. Některé kontakty vyšumí samy, některé se musí ukončit, ale nikdy nesetrvávejte násilím v nějakém kontaktu, který se vám už nezamlouvá. Loučení k tomu jednoduše patří.


8. Vždycky se sejděte na neutrálním místě mezi lidmi

Vždycky. Prostě vždycky. Bez výjimky. Možná si píšete už půl roku a dvacetkrát jste telefonovali, ale první schůzka je vždycky mezi lidmi na veřejném místě. Snad nemusím vysvětlovat, proč..

 

Pokud dodržíte tyto body, bude nudné rande to nejhorší, co se vám může stát.

Přeji vám příjemnou zábavu a krásný zbytek léta,

Vaše Nicole

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
82%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)