Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Kdo jsem?

29.03.2017
Autor: Nicole
Počet shlédnutí: 4985

Zda-li nevíte, kdo jste, nemůžete vědět, kam jdete.. nebo tak nějak. Přeloženo do řeči vztahů, pokud nevíte, co jste zač, jaké máte vlastnosti, cíle a sny a co z Vás dělá to, kým jste, bude pro Vás těžké najít toho pravého partnera. Proč? Protože jak máte rozeznat, kdo se k Vám hodí a s kým by Vám to klapalo, když ani nevíte, kdo jste vy sami?


Já jsem například velmi akusticky založená. Jsem citlivá na hluk a jednou za čas potřebuji prostě klid. Vztah s někým, kdo je zvyklý mít neustále něco puštěné, už kvůli tomu nepřipadá v úvahu. Vztah s extrovertem, který má několikrát do týdne nějakou společenskou akci mimochodem taky ne, divoké párty nejsou pro mě to pravé.

  • Jak je to s Vámi?
  • Jste extrovert nebo introvert?
  • Rád či ráda poznáváte nové lidi a potřebujete, aby se kolem Vás pořád něco dělo?
  • Nebo jste klidný člověk, který nesnese moc ruchu?
  • Jaké máte koníčky?
  • Jak často sportujete?
  • Jak úspěšný smí být Váš partner či partnerka?
  • Jste knihomol? Hudebník? Dobrodruh?
  • A co z toho jste opravdu Vy a s čím z toho by se dalo hnout?


Poslední otázka je důležitá proto, že existují věci, které k Vám prostě patří a jen tak se nezmění. Cit pro pořádek například. Jestli si potrpíte na to, aby nikdy nikde nic neleželo a každý den bylo vysáto, budete to mít s člověkem, který to s úklidem vidí spíše uvolněně, velmi těžké.


A nakolik to zpravidla trochu trvá, než se dostanete k potenciálnímu partnerovi či partnerce domů, je zrovna tento bod něco, co lze poznat až po několika týdnech či měsících vztahu. V nejhorším případě až v době, kdy se k sobě nastěhujete. Pokud ale hned od začátku víte, jací jste, budete moci hned v brzkých začátcích randění zhodnotit situaci.


Cit pro pořádek samozřejmě není jedinou vlastností, resp.preferencí, se kterou nelze moc pohybovat. Existuje jich i spousta dalších, například zdali jste ve volném čase neustále mezi lidmi nebo spíše v klidu doma, zdali jste člověk, který potřebuje hodně volnosti a prostoru nebo spíše někdo, kdo by rád trávil většinu času s partnerem atd. Vaším úkolem je zjistit, které preference, vlastnosti a návyky k Vám patří a nejspíše navždy patřit budou.


Vedle pevných vlastností jsou samozřejmě i ty, se kterými lze malinko hnout. Možná nejste moc sportovní, ale všeobecně sportu otevření. Kdybyste narazili na partnera, který třeba rád hraje tenis nebo chodí pravidelně plavat, nechali byste se klidně svést.


Možná nejste zvyklí chodit jednou týdně na ochutnávku vína, v dobré společnosti by to ale mohlo být zajímavé. Toto jsou věci, které nejsou stanoveny napevno a bylo by mylné se domnívat, že k Vám patří napořád. A byla by škoda přijít kvůli tomu o možného přítele či přítelkyni. I v tomto byste si tedy měli udělat jasno.


Pokud tento článek čtete jen tak, jako normální knížku, aniž byste si něco zapisovali nebo se náměty dále zabývali, ráda bych Vám ještě dala jednu dobrou radu: opravdu si vemte tužku a papír, zamyslete se nad těmito body a všechno si poznačte.


Zamyslete se hluboce, upřímně a pořádně a všechno si zapište. Znát sám sebe je důležité nejen proto, abyste uměli rozeznat, kdo se k Vám hodí, ale je to nutné i pro správné sebevědomí. Sebevědomí můžete být až tehdy, když zpaměti znáte své preference, své vlastnosti, silné i slabé stránky.


Jen když v sobě máte jasno, stanete se nezávislými od uznání a zpětné vazby ostatních. Mimochodem, prosím zhotovte si tento seznam už teď, když jste ještě single. Až se do někoho zamilujete, bude pozdě, to už se s neutralitou můžete rozloučit.


Protiklady se přitahují a je dost vysoká šance, že se zamilujete přesně do někoho, kdo se k Vám nehodí. Místo toho, abyste si toho všimli, si však budete namlouvat, že se můžete Vy nebo partner změnit. Proto se touto otázkou raději zabývejte nyní, když máte čistou mysl a nic Vás neovlivňuje.


Nyní, když už víte kdo jste, podívejte se na to, čeho chcete v příštích několika měsících až letech dosáhnout. Vždy je dobré vědět, jaké máte plány a na základě toho umět posoudit, s kým to bude klapat. Mladá žena v nejlepších letech, která se kariérově právě nachází tam, kde vždycky chtěla a je připravená na rodinu a děti, bude u rozvedeného muže se čtyřletým dítětem nejspíš trpět.


Možná si bude na začátku namlouvat, že je všechno v pořádku a že to bude klapat, ale všichni víme, že to tak není. Nechápejte mě špatně, v životě se stávají i nepředvídané věci a někdy se protiklady stanou partnery na celý život, ale na začátku je vždy dobré vědět, na čem jste.


Když už víte, kdo jste, lépe zjistíte, koho hledáte. Jak na to se dozvíte v dalším článku.

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
25%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)