Registrace

Registrace ZDARMA

Každý nově registrovaný uživatel získá BONUS. Rádce zdarma Jak najít správného partnera.

Jméno / přezdívka:
E-mail:
Heslo:
Heslo znovu:

Vaši adresu neposkytneme třetí straně.

Přihlášení

Přihlášení
Přihlašovací e-mail:
Heslo:
Zaslat zapomenuté heslo
E-mail:

Jaký typ jste Vy?

19.06.2018
Počet shlédnutí: 4052

Zatímco jsem se dnes ráno procházela ulicemi, upoutala mne jedna cizí konverzace. Jednalo se o mladého muže a  mladou dívku (pro účely tohoto článku je nazveme Michalem a Janou), kteří se bavili o svém studiu. To je na první pohled velmi obyčejná a nezajímavá konverzace, mě však nadchla takovým způsobem, že jsem naschvál zpomalila, abych mohla naslouchat ještě o něco déle. Bohužel šla dvojice tak rychle, že jsem nemohla držet krok, aniž by si o mně mysleli, že je sleduji. A o co tedy šlo?


Michal vyprávěl o tom, jak se během studia zúčastnil výměnného pobytu. Bylo to něco jako Erasmus (program, který studentům umožňuje studovat semestr či dva v zahraničí na jedné z partnerských univerzit). Tento pobyt byl moc fajn, ale jenom na pár měsíců. Michal měl sice možnost na prodloužení, ale nechtěl zůstávat moc dlouho. „Aha, tys měl přítelkyní, viď?", vyvodila z toho Jana. „Ano, tehdy jsem měl přítelkyni, tak jsem se o ni staral a chtěl jsem se rychle vrátit. Nechtěl jsem příliš dlouho zůstávat v zahraničí." Jana mu na to řekla, že ho chápe, ale že má jiný názor. Ona to totiž vidí tak, že je to její život a musí ho žít. Michal ji oponoval. Řekl, že možná jednoduše ještě nepotkala muže, co by ji opravdu dovedl ke zbláznění. Ona na to, že o to nejde. Zkušenosti jsou zkušenosti a musí se sbírat bez ohledu na ostatní. Svůj Erasmus dělala dokonce v době, kdy byla zasnoubená.


Tato konverzace mne fascinovala, protože se tu střetly dva ukázkové typy lidí, resp. typy přístupu ke vztahům: jeden, který má na žebříčku hodnot lásku před kariérou a druhý, který má práci a vývoj vlastního potenciálu před láskou.


Jedním z mnoha klíčů k úspěšnému vztahu je znát sám sebe
. Znát své preference, své reakce i své touhy. Jenom pokud víte, co jste zač, můžete posoudit, kdo se k vám nejlépe hodí. Jestli jste introvert, možná vás bude magneticky přitahovat ta upovídaná bláznivá holka, kterou jste potkali na oslavě, na kterou vás donutil jít kamarád. Ale bylo by dobré následovat toto pobláznění? Nejspíš ne. Naopak když jste upovídaná holka, která má neustále nabitý program, možná se necháte ráda opít oním osamělým muzikantem, který neopustí svůj byt a neustále komponuje. Ale byl by to dobrý základ společného soužití?


Vědět, jak důležitá je pro vás individualita a kam až byste šli pro lásku, je dobrým základem tohoto sebepoznání, a proto byste se měli sami sebe zeptat, co jste zač a co očekáváte od budoucího partnera.


Tito dva mladí lidi si spolu skvěle povídali, ale na dlouhodobý vztah by to asi nebylo. Jak jste na tom vy? Který z těch dvou typů jste?

Líbí se vám tento článek?

ANO
NE
0%

<< Zpět na seznam článků

ŽIJTE ŠŤASTNĚJI
Staňte se magnetem seznamek
a najděte partnera pro život

Získejte DÁRKY ZDARMA právě teď

POZOR!!! Nyní v prodeji jen 15 kurzů měsíčně!

Zajímá Vás, jak si vybudujete dlouhodobý a šťastný partnerský vztah?

Odpovědi najdete v našem e-booku.

Jste osamělí a bez radosti ze života?

Trápí Vás stydlivost či nízké sebevědomí?

Obáváte se projevit vlastní názor?

A přejete si to ZMĚNIT?

Pak klikněte sem :-)

Nevíte, kam vyrazit s novou láskou?

Hledáte nové nápady na rande?

Chcete inspiraci pro něco jedinečného?

43 tipů najdete v tomto e-booku ;-)